Andere opdrachten

Wat zijn de principes achter de doorlichtingsaanpak? Wat zijn de onderzoeksvragen tijdens een doorlichting? Hoe gebeurt de beoordeling? Welke adviezen zijn er? Hoe verloopt een doorlichting?

doorlichting

Andere opdrachten van de onderwijsinspectie: adviseringen, onderzoeken, controles en andere.

Doorlichtingsverslagen

Welke scholen, centra en academies worden er dit jaar doorgelicht? Hoe kun je je voorbereiden op een doorlichting? Waar vind je de ontwikkelingsschalen? Wat zijn de overgangsmaatregelen?

Levensbeschouwelijke inspectie

Informatie over de inspectie levensbeschouwelijke vakken vind je in deze rubriek.

Coronavirus Covid-19

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en de risicogroepen te beschermen wordt doorlichtingsperiode 12 (week van 20 april) uitgesteld naar een latere datum dit schooljaar. De betrokken scholen hebben hierover een schrijven ontvangen. Ook doorlichtingsperiode 13 (week van 4 mei) vervalt. Dat geeft scholen zuurstof om de lessen opnieuw op te starten, mocht de situatie zich normaliseren.

We wachten verdere informatie af van de nationale Veiligheidsraad om te evalueren of de doorlichtingen nadien kunnen doorgaan. Meer info volgt.

De Spiegeldag (voorstelling Onderwijsspiegel 2020) van 2 april 2020 annuleren we om evidente redenen.

Wil je accurate info over de maatregelen van het beleidsdomein Onderwijs en Vorming, abonneer je dan op de nieuwsbrief van Schooldirect. Dat kan via deze link: https://www.klasse.be/nieuwsbrieven/. Ook op de website van het departement Onderwijs vind je de officiële informatie terug: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus.

Ondertussen duimen we voor het beste. Draag zorg voor jezelf en elkaar! Blijf gezond!